Biznes

Müştəri restorana - Getməyə Qorxur

Müştəri restorana - Getməyə Qorxur | FED.az
15:00 1 Sen 2020

Pandemiya ilə əlaqədar yaranan yeni dövrdə çöldə yemək-içmək vərdişləri də dəyişir. 

Eləcə də bax: “Restoranlarda kabinetlərin istifadəsinə də - İcazə Verilməlidir”

FED.az xəbər verir ki, beynəlxalq məsləhət şirkəti McKinsey-in araşdırmasına görə, restoranda oturub yemək yeməkdən narahat olanaların nisbəti 80%-i keçir. Fast-food restoranlarında bu nisbət  54% səviyyəsindədir. McKinsey-in analizi, restoranların yeni iqtisadi modelə keçməsi lazım olduğuna işarə edir.

McKinsey-in apardığı araşdırmada restoran sektoru 3 kateqoriyaya ayrılıb. Oturub yemək yeyilən restoranların, müştərilər baxımından narahatlığın ən çox olduğu yerlər olduğu müəyyən edilib. Bu restoranlar ilə bağlı yüksək narahatlıq nisbəti 42%, orta narahatlıq 41% və az narahatlıq da 17% olub.

Sürətli xidmət göstərən restoranlar üzrə isə yüksək narahatlıq nisbəti 42%, orta narahatlıq 40% və az narahatlıq 18% səviyyəsində reallaşıb.

Üçüncü kateqoriya və insan təmasının ən az olduğu fast-food restoranları ilə bağlı da narahatlıq olduğu ortaya çıxıb. Burada yüksək narahatlıq 16%, orta narahatlıq 38% və az narahatlıq 46% olub. 

Araşdırmada, "Apardığımız son sorğunun göstərdiyi kimi, bağlı məkanda yemək yeməyə icazə verilən yerlərdə istehlakçılar təmkinli davranmağa davam edirlər",- bildirilir.

Araşdırmada qeyd edilib ki, restoranlar yeni bir iqtisadi model yartmalıdırlar. Belə ki, restoranlar personaldan, yeməyin istiliyindən paket xidmətə qədər yeniləməlidirlər. (Marja)

Digər xəbərlər

Banner