İngilis həkimi Sara Bryuer qanda şəkərin miqdarını sürətlə azaldan məhsulu açıqlayıb.
Eləcə də bax: Tərkibində şəkər olan bütün qazlı içkilər zərərlidir - MƏQALƏ
FED.az biznes və maliyyə xəbərləri portalı «Express»ə istinadən xəbər verir ki, bu sarımsaqdır.
Bryuerin sözlərinə görə, sarımsağın tərkibində acoen adlı maddə var, bu qanda şəkərin miqdarını 25% azaldır. Nəticədə gündə 2-3 baş sarımsaq qəbul etmək qanda LPNP xolesterinin (ona «pis» xolesterin deyirlər) miqdarını azaldır. Bunnula da insanda ürək tutması və insult riski 25% aşağı düşür. «Son araşdırmalar göstərir ki, sarımsaq yağı orqanizmin qlükozaya dözümlüyünü artırır, eləcə də zülalların böyrək vasitəsilə itirilməsinin qarşısını alır»-deyə Bryuer bildirib.