Çörək məhsullarına dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib
FED.az xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Çörək məhsullarının orqanoleptik xüsusiyyətlərinə əsasən, xarici görünüşü baxımından tam bişmiş və qabarmış, özünəməxsus görünüşdə, qoxuda olmalı, rəngi bütün səth boyu eyni olmaqla üz qabığı çökük və yanmış olmamalı, daxili süngər kimi məsaməli olmalı, daxili xəmir kimi, yapışqan olmamalı, habelə daxilində kənar maddələr, qarışmamış, topa şəklində un, duz və digər inqrediyentlər olmamalı və üz qabığı ilə daxili arasında boşluq olmamalıdır.
Eyni zamanda buğda çörəyinin daxili yekcins, özünəməxsus rəng, dad və qoxuda olmalı, kənar dad və qoxu hiss edilməməlidir.
Buğda çörəyinin emalında dadverici maddələrin istifadəsinə yalnız üzərinə səpilməsi ilə yol verilir. Çörək məhsulları maya (Saccharomyces cerevisiae) əvəzinə və ya onunla birgə balatı əlavə edilməklə emal oluna bilər.