“Tonqal” restoranı avqsutun 11-də baş vermiş zəhərlənmə faktına münasibət bildirib.
Restorandan bildirilib ki, avqustun 11-də “Tonqal” restoranında zəhərlənmə şübhəsi ilə 13 nəfər xəstəxanaya müraciət edib. Hadisə ilə bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən araşdırmalara başlanılıb və ilkin məlumata görə, zəhərlənməyə ət və ət məhsullarından hazırlanan qidalar səbəb olub:
“Nəzərinizə çatdırırıq ki, “Tonqal” restoranı ət kəsimi ilə məşğul olmur və ət məhsullarını təchizatçılardan alır. Son vaxtlar Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi qanunsuz ət kəsiminə qarşı mübarizə aparır və bu tədbirlər tərəfimizdən dəstəklənir. Hesab edirik ki, əhalinin sağlam və təhlükəsiz qida məhsulları ilə təmin edilməsi restoranlar və digər iaşə obyektləri üçün də vacibdir. İnanırıq ki, bu sahədə görülən tədbirlər istehlakçıların sağlam qida ilə təminatında mühüm rol oynayacaq”.
Restorandan deyilib ki, avqustun 11-i şənbə günü olduğundan, restoranda müştərilərin sayı çox olub və zəhərlənmə şübhəsi ilə xəstəxanaya yalnız iki masada əyləşmiş müştərilər müraciət edib. Halbuki, eyni ət və ət məhsullarından hazırlanmış qidalar başqa masalara da təqdim olunub: “Hazırda həm bizim özümüz, həm də Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən araşdırmalar davam etdirilir. Əhalini, xüsusilə, KİV nümayəndələrini yalnız rəsmi məlumatlara etibar etməyə, yaranmış vəziyyətdən istifadə edərək şayiələr yaymağa çalışan şəxslərə istinad etməməyə çağırırıq”.
© Real