Azerbaijan Airlines
Qida Təchizatı üzrə Mütəxəssis (Catering Specialist)
Son tarix 17 apr 2024 -Müraciət et
Təsvir:
- Hər uçuşdan əvvəl yüklənmiş qida və avadanlığın təftişinin aparılması, onların menyu spesifikasiyasına və mətbəxin yükləmə planlarına uyğun olmasını təmin edilməsi;
- ASG anbarında saxlanılan AZAL inventar və avadanlıqlarını idarə edilməsi;
- Hər uçuşun sonunda AZAL inventarının (avadanlığın və quru anbarların) inventarizasiyasını aparılması və GYD və məntəqələrdəki bütün AZAL inventarlarının aylıq hesabatlarını hazırlayıb təqdim edilməsi;
- Baş Qida Xidməti Mütəxəssisinin göstərişi ilə mətbəxə yükləmə planlarının işlənib hazırlanmasına və yenilənməsinə dəstək verilməsi
Tələblər:
- Kulinariya sənəti, Qida elmləri, İctimai iaşə (catering) və ya əlaqəli sahədə Bakalavr dərəcəsi;
- Aviaşirkətdə, kabin heyətində və ya uçuş zamanı iaşə (catering) şöbəsində iş təcrübəsi olanlara üstünlük verilir;
- Keyfiyyətə nəzarət, qida təhlükəsizliyi və ya oxşar rolda əvvəlki təcrübə arzuolunandır;
- Qida təhlükəsizliyi qaydaları və uyğunluq da daxil olmaqla, qida xidməti əməliyyatları haqda məlumatlı olmaq;
- Qida xidməti qrupları, təchizatçılar və tənzimləyicilərlə əməkdaşlıq etmək üçün effektiv ünsiyyət bacarıqları;
- Yüksək təzyiq altında işləmək, çətin vəziyyətlərdə möhkəmlik, uyğunlaşma və effektiv qərar qəbul etmə bacarıqları;
- Dil bilikləri: Azərbaycan və İngilis dillərində səlis danışma;
- Güclü kompüter bacarıqları, xüsusən də Microsoft Office-də tapşırıqları effektiv şəkildə yerinə yetirmək və ünsiyyət qurmaq üçün əsas alətlərdən bacarıqlı istifadəni təmin etmək;
- Gündüz/gecə növbələrində işləmək bacarığı.
İş şəraiti:
- Növbəli iş qrafiki – 08:00-20:00/20:00-08:00 (2 gün istirahət);
- İş yeri: Heydər Əliyev Beynəlxalq Aeroportu
Description:
- Conducts audits of the meals and equipment loaded prior to each flight, ensuring they are in accordance with the menu specs and galley loading plans.
- Manages AZAL inventory and equipment held in ASG warehouse.
- Conducts stock-taking of AZAL inventory (equipment and drystores) at the end of each flight. Prepares and submits monthly reports of all AZAL inventory in GYD and outstations.
- Assists with developing and updating galley loading plans as directed by Catering Senior Specialist.
Requirement:
- Bachelor's degree in Food Science, Hospitality Management, Culinary Arts, or a related field;
- Previous experience in the airline, within cabin crew or inflight catering sections preferred;
- Previous experience in quality control, food safety, or a similar role, is highly desirable;
- Understanding of catering operations, including food safety regulations and compliance;
- Effective communication skills to collaborate with catering teams, suppliers, and regulatory authorities;
- Language skills: fluent in Azerbaijani/ Russian and English;
- Strong computer literacy, particularly in Microsoft Office and Windows Environments, ensuring proficient use of essential tools for effective task execution and communication;
- Ability to work in high-pressure environments, demonstrating resilience, adaptability, and effective decision-making skills in challenging situations;
- Ability to work on rotational day/night shift basis;